Dnevno varstvo

//Dnevno varstvo
Dnevno varstvo 2018-01-09T14:56:23+01:00

Dnevno varstvo za starejše v centru za starejše občane Lucija

V Centru za starejše občane Lucija smo pridobili dovoljenje za delo za opravljanje storitve dnevnega varstva.

center-lucija-42Dnevno varstvo je oblika institucionalnega varstva, namenjena posameznikom, ki še ne potrebujejo zahtevne zdravstvene nege, celodnevne domske oskrbe in si želijo oziroma potrebujejo pomoč, nadzor ali organizirano obliko bivanja le za določeno število ur dnevno. Storitev bo uporabnikom dostopna 5 dni v tednu, od ponedeljka do petka od 6.30 do 16.00, oziroma glede na potrebe uporabnikov.

Upravičenci do storitve dnevnega varstva so osebe, starejše od 65 let, ki zaradi posebnih potreb potrebujejo varovanje in nadzor oziroma določene oblike pomoči in ne celodnevne oskrbe z namenom, da bi čim dlje ostali v svojem domačem okolju.

Kaj nudimo v dnevnem varstvu

  • varovanje,
  • pomoč pri opravljanju osnovnih življenjskih aktivnosti (pomoč pri vzdrževanju higiene telesa, pomoč pri -izločanju/odvajanju, pri gibanju/počivanju, pri hranjenju /pitju), prehrano (zajtrk, kosilo, napitki), po želji dietno prehrano,
  • razvedrilne aktivnosti: tombola, bralne urice, predvajanje filmov, družabne igre, izleti in sprehodi, pletilske urice, delavnice za trening spomina, razne tematske delavnice (pust, velika noč, novo leto), praznovanje osebnih praznikov, strokovno vodeno telovadbo, različna predavanja na temo zdravega življenja, glasba, ples in petje, kreativne delavnice, …
  • v prostorih centra imamo zdravnika koncesionarja, zato bodo uporabniki lahko po želji izbrali domskega zdravnika za svojega osebnega zdravnika.

Komu so aktivnosti namenjene

  • starejšim osebam, ki bi rade aktivno preživele dan,
  • tistim, ki bi se radi naučili nekaj novega,
  • vsem, ki bi radi počeli stvari, ki so jih v preteklosti že počeli, pa za to do sedaj niso imeli časa, možnosti, volje,
  • starejšim, ki bi se radi družili s svojimi vrstniki, spoznavali nove ljudi in navade.

Dnevna cena

Cena storitve dnevnega varstva, ki jo izvaja izvajalec celodnevnega institucionalnega varstva v trajanju 8 ur dnevno, se določi v višini 70% cene storitve celodnevnega institucionalnega varstva in glede na razvrstitev uporabnikov v kategorijo oskrbe.

Če se storitev izvaja več ali manj kot 8 ur dnevno, se cena za takšno storitev sorazmerno zviša ali zniža, razen stroškov prehrane, ki se obračunajo v celoti za obroke, ki so uporabniku zagotovljeni v času izvajanje storitve.

CENIK

CENIK DNEVNEGA VARSTVA
Cene veljajo od: 1. 1. 2014
OSNOVNA CENA (standardna 2-posteljna, skupne sanitarije) 24,77 – 70% osnovne cene
€/do 4 ur €/nad 4 ur
OSKRBA I 12,39 17,34
OSKRBA II 14,78 20,70
OSKRBA III/A 17,18 24,06
OSKRBA III/B 19,27 26,97
OSKRBA IV 16,86 23,60
Skip to content