Izjava o dostopnosti

/Izjava o dostopnosti
Izjava o dostopnosti 2022-07-08T13:15:29+02:00

V Domu upokojencev Center Lucija se zavezujemo, da bomo omogočali dostopnost našega spletnega mesta v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

IZJAVA O DOSTOPNOSTI
Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče center-lucija.si.

Vsem obiskovalcem in uporabnikom našega spletišča želimo omogočiti enakovreden dostop do vsebin. Spletišča, ki ga še prilagajmo in razvijamo, pripravljamo v skladu s smernicami za dostopnost spletnih vsebin WCAG 2.1, ki jih pripravlja organizacija W3C.

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
ustrezni barvni kontrasti (med besedilom in ozadjem),
izbiro velikosti pisave,
izbiro barvnega kontrasta,
berljivost besedila in podčrtane povezave.

Stopnja skladnosti:

Spletišče center-lucija.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina:

Dostopnost spletišča center-lucija.si nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

določeni dokumenti in obrazci, ki so izdelani v Adobe PDF (za izpolnjevanje) ali v Word formatu, fotografije, video posnetki in grafični prikazi na spletnih mestih niso opremljeni z opisi oziroma nimajo alternativnega besedila.

V veliki večini gre za dokumente, ki so primarno namenjeni tisku (informativno gradivo, dokumenti za sprejem) in po samooceni predstavljajo nesorazmerno breme, oz. so v postopku digitalizacije (jedilniki, ceniki), a le ta še ni bila zaključena.

Povratne in kontaktne informacije:

Obvestila o primerih neskladnosti z zahtevami glede dostopnosti, zahteve po informacijah glede vsebine spletišča ter zahteve za informacije, ki v skladu z oceno o nesorazmernem bremenu niso objavljene v dostopni obliki, na info@center-lucija.si. Na obvestilo ali zahtevo bomo odgovorili v roku 8 dni od prejema obvestila oziroma zahteve. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek
V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo.

Inšpektorat za javni sektor
MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana

tel: 01 478 83 84
email: gp.ijs@gov.si

Priprava izjave o dostopnosti
Ta izjava je bila posodobljena 28. aprila 2022 na podlagi samoocene.

Skip to content